Dit vinden

we belangrijk

Schoolgids Groevenbeek

TVWO / Atheneum / HAVO

Kernwaarden

Als we in een paar woorden samenvatten waar Groevenbeek voor staat, komen we uit bij drie begrippen: veelzijdig – vriendelijk – vertrouwen

Veelzijdig

Vriendelijk

Vertrouwen

Op Groevenbeek is veel te kiezen. We bieden veel soorten onderwijs aan en allerlei keuzevakken. Er valt veel te beleven, de school bruist van activiteiten. Onze leerlingen kunnen allerlei talenten ontwikkelen en krijgen een brede vorming.
Op Groevenbeek gaan we op een vriendelijke manier met elkaar om. We hebben persoonlijke aandacht voor onze leerlingen en geven de ondersteuning die ze nodig hebben. We vinden goede samenwerking en een prettige werksfeer belangrijk. Want: leren doen we samen.
Op Groevenbeek hebben we vertrouwen in wat onze leerlingen kunnen. We vertrouwen op een goede samenwerking met de ouders. We vertrouwen op de deskundigheid en de betrokkenheid van alle medewerkers. Vertrouwen is heel belangrijk in de bijbel, onze inspiratiebron en richtingwijzer.

Inspiratiebron

Groevenbeek is een open christelijke school met de bijbel als inspiratiebron en richtingwijzer. Ons doel is de vorming van evenwichtige mensen met durf en vertrouwen, die maatschappelijk betrokken zijn en zich gedragen als verantwoordelijke wereldburgers.

Visie

  • Groevenbeek staat voor een vriendelijk en duidelijk pedagogisch klimaat, waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt en zich rechtvaardig gedraagt.
  • Groevenbeek biedt onderwijs dat alle leerlingen stimuleert om hun talenten optimaal te ontwikkelen, uitstekende prestaties te leveren en zelf verantwoordelijkheid te dragen.
  • Groevenbeek houdt actief rekening met verschillen tussen leerlingen en biedt alle leerlingen passende en deskundige ondersteuning.
  • Groevenbeek heeft een professionele schoolcultuur, waarin alle medewerkers zich inspannen om de kwaliteit van hun werk te verbeteren.

Meer dan leren

We doen ons best om elke leerling in een zo kort mogelijke tijd een diploma te laten halen dat bij hem of haar past. Maar het gaat in school om meer dan verzamelen van kennis. Daarom zijn er allerlei activiteiten buiten de lessen. We vinden het ook belangrijk dat de leerling leert om goed met anderen om te gaan en op eigen benen te staan.

We proberen om in de school een prettige sfeer te scheppen waarin iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Daarom is de school verdeeld in kleinere afdelingen waar docenten en leerlingen elkaar kennen. We hebben duidelijke regels die houvast bieden. We tonen begrip voor leerlingen die het moeilijk hebben en geven deze leerlingen alle mogelijke hulp.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×